При покупці постільної білизни, ми завжди звертаємо увагу на тканину, з якої ця постільна білизна пошита. Фабрики з виробництва домашнього текстилю у роботі використовують різні види тканин, вірніше сказати різні склади тканин. Прийнято вважати бавовну ідеальною тканиною для пошиття постільної білизни, оскільки вона добре пропускає повітря, добре зігріває і не викликає подразнення та алергії. Як переконатися, що обрана вами тканина складається з натуральних волокон? На вигляд або навпомацки зробити це досить складно. У домашніх умовах можна використовувати найпростіший спосіб для перевірки складу тканини. просто виділити пару ниток та підпалити. Якщо зробити це виявиться дуже легко, згорить швидко і яскравим полум'ям, залишиться попіл світло-сірого кольору із запахом паленого паперу – ваша тканина з натуральної бавовни. Якщо горить без запаху, швидко згасає і замість повітряного попелу залишиться тверда грудочка - у тканині присутні поліефірні волокна. Ще в домашніх умовах можна перевірити нитку на розрив. Але при цьому треба взяти досить довгу нитку. При розриві у бавовняної нитки стирчать короткі волокна. Для перевірки можна використовувати ще метод змочування. Натуральні волокна стають міцнішими після змочування. Штучні волокна навпаки, після змочування втрачають міцність. Для випробування нитка зволожують в одному місці на ділянці близько 1,5 см. При розтягуванні нитка з бавовняної тканини розірветься у сухому місці, а нитка з віскозного волокна – у змоченому. Також слід звернути увагу на край - у змішаних тканинах у край вплетені кольорові нитки.

Звичайно, використовуючи такі методи легко помилитися. Тому при купівлі постільної білизни, перевагу віддавайте перевіреним торговим маркам і завжди звертайте увагу на етикетку, де вказано склад тканини та рекомендації щодо догляду за виробом.

У нашому інтернет-магазині ви завжди знайдете товар найвищої якості популярних та перевірених брендів за доступними цінами.